Min kommunikation med private og offentlige virksomheder skal være tilgængelig for afsender og modtager, ikke andre

https://digitaliseringen.it/?p=1034#top
0 likeFor nylig skulle jeg ringe til Ishøj kommune. Mai-Britt står som lønmodtager og modtager af elektronisk post fra Ishøj kommune, fordi hun i tidernes morgen havde et skånejob der. Vi er fritaget for digital post, men for at lukke Mai-Britt’s e-boks skal man afmelde afsenderene. Men i Ishøjs kommunes tilfælde, er der ingen Afmeld knap i e-boks.
Da jeg ringede til Ishøj kommune (det bad e-boks mig om) sagde de i borgerservice, at det kunne de ikke hjælpe med. Flere gange stillede omstillingen om til telefoner, der ikke blev besvaret.
Så måtte jeg til skrivemaskinen og sendte den nye borgmester i Ishøj et brev med overskriften:
“Din administration er et kafkask mareridt” Jeg skrev, at min kontakt med kommunen resulterede i, at jeg følte mig som Joseph K. I Franz Kafkas bog Processen, en bog jeg vedlagde en paperback udgave af.
Nu har jeg fået et fint brev fra borgmesteren og fået kontakt til afdelingslederen for borgerservice, der nu vil arbejde hårdt, på at få løst vores lille problem.
Min erfaring er at skal man have en offentlig myndighed i tale, skal man undgå elektronisk kommunikation. For de drukner i e-mails og det er nemt at afvise en telefon opringning. Det gælder også politikere.
Send i stedet et brev med postnord og send det til den øverste myndighed i den virksomhed, du vil have til at rykke hurtigst muligt.
Jeg har haft linende gode erfaringer med vores bank, vi ville have til at sende os breve på papir i stedet for e-boks. Vores kommunikation med private og offentlige virksomheder skal kun være tilgængeligt for afsender og modtager, ikke for potentielle hackere. Borgmesteren i Herlev fik også for nylig et venligt brev, da hans administration ikke kunne finde ud af, at sende vores fritagelse for elektronisk post, på officielt brevpapir fra Herlev Kommune. Kvitteringer der blev brugt til kontakt med banken.
Når du henvender dig, undgå at bruge kraftudtryk. Teksten står stærkere uden. Det gælder i øvrigt også i andre sammenhænge. Det har jeg fået læst og på skrevet, med rette, af Georg Metz.
Undgå foreksempel at skrive: Din forpulede lorteadministration. Du vil jeg også gerne have deres hjælp og respekt.
Har du i øvrigt tænkt over MitID er nøglen til hele dit liv. Hvor der er låse findes der også låsesmede. Alt der gemmes elektronisk er potential tilgængeligt for hackere. Alle IT-systemer er lavet af mennesker og mennesker har potentiale for at begå fejl.
Kan du se hvor jeg vil hen med dette?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.