Kamera

https://digitaliseringen.it/?p=493#top
0 Synes godt om

>Japan var førende når det galt analoge kameraer, mit er købt i 1992

Jeg har fundet mit analoge kamera frem igen. En uge efter vi vandt EM i fodbold havde jeg det med til Kos i Grækenland. Det kan sætte dato ind på selve billedet, men årstallet går kun til 19, så nu har jeg sat året til 00. Man kan også vælge at få klokke sat ind på billedet eller vælge billedet uden tidsangivelse. Det har autofokus og sætter selv blitz hvis der er for mørkt. Efter man har taget et billede med blitz kan man tage et uden. Jeg har ikke fundet ud af at slå blitz helt fra og en manual er ikke til at finde. Det bruger to batterier, et til tidsangivelse og et til selve kameraet. Der er også mulighed for at taget et billede tæt på f.eks. en blomst.
24 billeder koster 119,- og da der sad en film i, fra guderne må vide hvornår, der var taget koster det 159,- at få dem fremkaldt, men hvis man møder op i Centrumfoto i Herlev bliver man begejstret af at blive betjent, af en herre der er grå i toppen, der har erfaring med rigtige kameraer. Han satte nye batterier i og batteriet til tidsangivelsen ville jeg selv have haft svært ved at sætte korrekt i. Det var en dyr, men positiv oplevelse, at få liv i det igen og nu bliver det spændende hvad der er på de gamle fotos der måske har ligget og ventet i 20 år på mig.
Det tager en uge at få fremkaldt film og der er noget dejligt ved ting der tager tid, de tre TTTer. Ting Tar’ Tid af Piet Hein. Google ser aldrig de fotos jeg tager med min lille japaner og det kommer aldrig, måske aldrig, i forbindelse med internettet. Et rigtig privat kamera. En mand fra Centrumfoto transporterer det hele frem og tilbage, så det ikke går tabt hos postvæsenet eller en anden kurér tjeneste. Nogle har alle deres foto ligende på deres computer eller i skyen. En dag bliver computeren stjålet eller manden der ejer computeren hvor skyen findes går falit, bliver hacket eller vi ingen strøm har. Jeg har lejet en bankboks, hvad har du lejet?
PS: For nylig blev facebooks indtjening halveret og jeg google’er sjældent.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *